Hoortoestellen

Hoortoestellen hebbben de voorbije jaren een hele weg afgelegd. Wat ook uw graad van gehoorverlies is, van licht tot ernstig, een hoortoestel moet perfect in uw leven passen.
Hoortoestellen zijn er in de meest uiteenlopende formaten en modellen en beschikken over verschillende functies. Ik, als audioloog kan u helpen bij het zoeken naar het meest geschikte toestel en u helpen de juiste keuzes te maken.

We hebben verschillende modellen van hoortoestellen. Sommige hoortoestellen werken met batterijen, andere hoortoestellen zijn herlaadbaar.
Hoortoestellen hebben tegenwoordig heel wat technische snufjes. Zo heb je hoortoestellen MFI (Made For iPhone) waarmee je direct kunt streamen om bv draadloos te telefoneren of muziek te luisteren. Ondertussen is dit gamma ook al uitgebreid naar smartphones met android.

Sommige hoortoestellen beschikken over AI of artificiële intelligentie, ze beschikken onder andere over valdetectie, gaan je vitale functies na of hebben zelfs een vertaalfunctie.

De technologie staat niet stil. Volg onze website en facebookpagina goed op, zo kom je steeds de laatste nieuwtjes te weten.

Verschillende modellen

Luidspreker in het oor (LIHO, RIE, CRT,…)

RIC-toestellen worden gebruikt voor lichte tot ernstige gehoorverliezen. Het is een achter het oor te dragen hoortoestel, waarbij de luidspreker in de gehoorgang zit. Een discrete, stijlvolle oplossing.
Deze toestellen geven een natuurlijk geluid en optimaliseren de spraakverstaanbaarheid. Ze zijn klein, discreet en comfortabel om te dragen.

In-het-oor (IHO, CIC, ICC,...)

De ICC (invisible in the canal), CIC is bedoeld voor lichte tot matige gehoorverliezen. Deze toestellen zitten volledig in de gehoorgang en zijn daarom bijna onzichtbaar. Ze zijn geschikt voor personen met een normale gehoorgang, aangezien deze meestal op maat van uw oor gemaakt worden.
Personen met een vrij goed gehoor in de lage en middentonen kunnen beter een ander model kiezen, namelijk een oplossing die de gehoorgang ‘open’ laat.

Achter-het-oor (AHO, BTE,...)

Deze toestellen zijn geschikt voor lichte tot zeer ernstige gehoorverliezen.
Ze zijn uitermate geschikt voor mensen met een zwaar gehoorverlies en door hun eenvoudige bediening geschikt voor mensen die moeite hebben met de manipulatie van de kleinere hooroplossingen. 

Verschillende merken

Er bestaan heel wat verschillende merken van hoortoestellen. Ik probeer jullie te helpen bij de juiste keuze van hoortoestellen.
Ieder merk heeft een andere klankkleur, heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ik werk onafhankelijk (wat wil zeggen dat ik niet verbonden met één firma of één merk of één ziekenfonds) , dus tijdens de proefperiode kun je ook hoortoestellen van verschillende merken of verschillende klasses uittesten indien je dit wenst.
De meest voorkomende merken waarvoor je bij mij terecht kan:

Handige tips een weetjes

 

  • Een hoortoestel is een persoonlijk hulpmiddel, ga niet iemand anders zijn hoortoestel gaan uitproberen.
  • Een hoortoestel is geen wondermiddel, maar we streven naar het best mogelijk hoorhulpmiddel.

Indien u meer informatie wenst over prijzen en terugbetaling dan dient u contact op te nemen met de audioloog.


 

Steeds op afspraak

Maak een afspraak of bel 0499 22 47 63!