Hoortoestellen

Hoortoestellen of hoorapparaten zijn kleine elektronische apparaten waarmee slechthorenden beter geluid kunnen waarnemen.

We hebben verschillende modellen van hoortoestellen. Sommige hoortoestellen werken met batterijen, andere hoortoestellen zijn herlaadbaar. 

Hoortoestellen hebben tegenwoordig heel wat functies. Zo heb je hoortoestellen MFI (Made For iPhone) waarmee je direct kunt streamen om bv draadloos te telefoneren of muziek te luisteren. 

De allesnieuwste hoortoestellen beschikken zelfs over valdetectie en gaan je vitale functies na.

De technologie staat niet stil. Volg onze website en facebookpagina goed op, zo kom je steeds de laatste nieuwtjes te weten. 

Verschillende soorten hoortoestellen

Hoortoestel achter het oor (AHO)Achter-het-oor (AHO, BTE,...)

Geschikt voor lichte tot zeer ernstige gehoorverliezen
Bij AHO bevindt het oorstuk zich in het oor en is via een slangetje verbonden met het apparaat dat zich achter het oor bevindt.

Deze hoortoestellen zijn voor alle hoortoestelgebruikers geschikt. Deze flexibele aanpassingen zijn er in vele varianten: met of zonder volumeregelaar, voorzien van meerdere programma’s etc. Ze zijn uitermate geschikt voor mensen met een zwaar gehoorverlies en door hun eenvoudige bediening geschikt voor mensen die moeite hebben met de bediening van de kleinere hooroplossingen.  

Luidspreker in het oor (LIHO, RIE, CRT,…)

Wordt gebruikt voor lichte tot ernstige gehoorverliezen Een achter het oor te dragen hoortoestel, waarbij de luidspreker in de gehoorgang zit. Een discrete, stijlvolle oplossing. De ergonomische micro-behuizing is beschikbaar in zowel praktisch onzichtbare haar- en huidtinten als in glanzende opvallende kleuren. Deze toestellen geven een helderder en meer natuurlijk geluid, maar zijn niet geschikt voor zwaardere vormen van gehoorverlies. Ze zijn doorgaans wel kleiner dan de traditionele achter-het-oorhoortoestellen.

In-het-oor (IHO, CIC, ICC,...):

Bedoeld voor lichte tot matige gehoorverliezen deze toestellen zitten volledig in de gehoorgang en zijn daarom bijna onzichtbaar. Ze zijn geschikt voor personen met een normale gehoorgang. Personen met een vrij goed gehoor in de lage en middentonen kunnen beter een ander model kiezen, namelijk een oplossing die de gehoorgang ‘open’ laat.

Bron: Products; Son, 2010; Tijsseling, 2008/2009

Verschillende merken

Er bestaan heel wat verschillende merken van hoortoestellen. Ik probeer jullie te helpen bij de juiste keuze van hoortoestellen. 

Ieder merk heeft een andere klankkleur, heeft zijn voor- en nadelen. Ik werk onafhankelijk, dus tijdens de proefperiode kun je ook hoortoestellen van verschillende merken uittesten indien je dit wenst. 

De meest voorkomende merken waarvoor je bij mij terecht kan: 

  • ReSound
  • Oticon
  • Phonak
  • Unitron
  • Starkey
  • Widex
  • Signia

 

Steeds op afspraak

Maak een afspraak of bel 0499 22 47 63!

 

Online bestellen? 

Bestel hier onmiddellijk al onze producten online!