Hoorhulpmiddelen

Naast hoortoestellen zijn er veel andere hulpmiddelen mogelijk. Ze zijn grofweg in een tweetal groepen te verdelen: de signaleringshulpmiddelen en de communicatiehulpmiddelen.

Nog geen 65 jaar en toch al redelijk wat gehoorverlies? Wist je dat je dan ook recht kan hebben op terugbetaling? 

Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan verbonden, zoals de graad van het gehoorverlies. Wil je hier meer over weten, maak zeker eens een afspraak en dan licht ik alles toe of help ik je om een aanvraag in te dienen. 

De meeste hulpmiddelen kunnen ook eerst op proef uitgetest worden, zodat je zeker weet dat ze voor jou zinvol zijn. 

Signaleringshulpmiddelen

Signaleringshulpmiddelen zijn onder andere waarschuwingssystemen, wekkers, versterkte telefoonbellen en trilhorloges. Ze vergemakkelijken het waarnemen van signalen en zorgen ervoor dat je weet dat in je omgeving iets gebeurt, bijvoorbeeld dat er iemand aanbelt of dat de telefoon gaat.

Een waarschuwingssysteem bestaat minimaal uit een zender voor signalering van deurbel, telefoon, brand, babygehuil of alarm, en een ontvanger; dit kan een flitslamp of een trilontvanger zijn.

Wekkers die bij een waarschuwingssysteem horen kunnen flitsen, trillen, geluid maken of een combinatie van deze mogelijkheden. Er zijn ook losse wekkers verkrijgbaar: handig voor op reis of voor mensen die moeilijk wakker worden van een wekker die een (zacht) geluid maakt.

Communicatiehulpmiddelen

Communicatiehulpmiddelen zijn onder andere teksttelefoon, beeldtelefoon, telefoons voor slechthorenden, telefoonversterking, luisterhulpen, ringleiding, solo-apparatuur en vergaderhulpmiddelen. Het zijn hulpmiddelen om het verstaan te verbeteren of de communicatie gemakkelijker te maken, anders dan met een hoortoestel.

Communicatiehulpmiddelen kunnen zowel met als zonder hoortoestel gebruikt worden.

Bronnen

(Tijsseling, 2008/2009)
Sennheiser: http://www.sennheiser.be/belux/home_fl.nsf/root/private_impaired_headphones
Doro: http://www.eurodistributions.be/index_.php?page=7&cnt=grid&select=care&detail=care of www.doro.com

Hoorhulpmiddelen Producten

 

Steeds op afspraak

Maak een afspraak of bel 0499 22 47 63!